Bijenvereniging verzorgt lezing voor Groei en bloei

Kennis delen over een natuurvriendelijke omgeving en de Bij is een belangrijk onderdeel van de bijenvereniging in haar vereniging-activiteiten. Mensen bewust maken van het belang van een groene- en gezonde omgeving.

14 oktober mochten namens de vereniging Herman Martens en Wim Selles een lezing houden over bijen. In de Hanzestad werd op vakkundige wijze veel ins en outs over de bij gedeeld. Herman en Wim wisten met veel praktijkervaringen en materialen op boeiende en inspirerende wijze de mensen te interesseren voor de Bij.

Groei en bloei organiseert regelmatig lezingen en workshops en bezoekt het diverse tuinen. Ideaal voor de natuurliefhebber, die graag in de tuin is. Een mooie kans voor de vereniging om dier en mens dichter bij elkaar te brengen.

Voor meer informatie zie onderstaande link:

https://kampen.groei.nl/terugblikken/verslag-lezing-over-bijen/

Bijenvereniging Kampen op Facebook

5 days ago

Bijenverenigingkampeneo
Omslagfoto van Bijenverenigingkampeneo ...
View on Facebook
Over een maand, op 22 april, is de Landelijke Zaaidag er weer! Stichting Bijenvrienden en de Bijenstichting roepen particulieren, gemeenten, agrariërs, scholen en andere grondbezitters op bloemstroken aan te leggen. Zo ontstaat er een groot bloemenlint voor bijen. De meest geschikte bloemen zijn bij voorkeur de enkelbloemige soorten. De Bijenstichting heeft in haar webshop diverse bloemenzaden te koop. Wil je weten hoe jij op Landelijke Zaaidag jouw bijdrage kunt leveren of wil je meteen bloemenzaden kopen? Ga dan naar bijenstichting.nl/zaaidag/ ...
View on Facebook

Contact

Voor opleidingen:
H. Martens, D. Vinke, Wim Selles.

Voor algemene informatie:
C. Oussoren (secretaris).

Overige informatie:
J. Westendorp (voorzitter)