Onze Bijenvereniging werkt in Kampen en de omliggende dorpen IJsselmuiden, Grafhorst, Wilsum, Zalk, Vollenhove en Genemuiden.

De Bij

Er zijn vele soorten bijen. Zo’n 20.000 daarvan zijn al beschreven, maar het aantal ligt waarschijnlijk veel hoger. In Nederland en België komen ruim 400 van deze soorten nog in het wild voor. Vaak zijn wilde bijen afhankelijk van één type plant. Sterft de plant uit, dan verliezen we ook deze bijensoort.

Onze honingbij is een uitzonderlijke soort. Ze zijn in te delen in grofweg vier groepen met circa 45 ondersoorten. Zij leven niet solitair, maar in nesten, volkeren met wel tot 60.000 individuen per volk.

In Europa wordt de Apis Mellifera, Europese Honingbij het meest gehouden.

Bijenvereniging Kampen op Facebook

Welkom allen die de Bijenvereniging Kampen en Omstreken een warm hart toe dragen.. Fijn dat er af en toe mensen de facebookpagina toch kunnen vinden... Wat maken we toch een vreemde periode mee.. Afstand houden van elkaar..wat een gedoe.. Het hele imkerjaar houden we nu al afstand en we missen elkaar.. De bijen gaan de winter in..U vraagt zich af nu al? Ja,nu beginnen de dames en heren zich al voor te bereiden op de winter... Het zijn alweer de voorbereidingen voor het volgende bijenjaar..!! Wij hopen op een meer sociaal jaar... Maar dat ligt aan ons allen...!!! Respecteer elkaar...Volg de pagina.. Wij houden in ieder geval afstand van elkaar... doet u mee??? ...

View on Facebook

Contact

Voor opleidingen:
H. Martens, D. Vinke, Wim Selles.

Voor algemene informatie:
C. Oussoren (secretaris).

Overige informatie:
P. van Sermondt (voorzitter)