Onze Bijenvereniging werkt in Kampen en de omliggende dorpen IJsselmuiden, Grafhorst, Wilsum, Zalk, Vollenhove en Genemuiden.

Hooikoorts bestrijding

stuifmeel2 vliegendebijstuifmeel

Bijen met stuifmeel

Hooikoorts wordt veroorzaakt door streekgebonden stuifmeel of pollen dat met de wind wordt meegevoerd.
De bijen halen honing uit de plaatselijke bloemen en nemen stuifmeel in hun korfjes mee. Dit slaan ze op in de bijenraat.
Als de imker volle honingraat met honing slingert zit daar ook stuifmeel bij. De geslingerde honing gaat door een dubbele honingzeef.

Het stuifmeel dat in de geslingerde honing, die door de dubbele honingzeef zakt, is zo dun en teer dat deze zich onzichtbaar vermengt met de honing. In de streekgebonden honing zit dus ook het stuifmeel wat de hooikoorts veroorzaakt. Door deze honing te gebruiken bestrijd je de hooikoortsziekte… Homeopathie.

honingraatstuifhoningraat met stuifmeel aan de onderkant

Welkom allen die de Bijenvereniging Kampen en Omstreken een warm hart toe dragen.. Fijn dat er af en toe mensen de facebookpagina toch kunnen vinden... Wat maken we toch een vreemde periode mee.. Afstand houden van elkaar..wat een gedoe.. Het hele imkerjaar houden we nu al afstand en we missen elkaar.. De bijen gaan de winter in..U vraagt zich af nu al? Ja,nu beginnen de dames en heren zich al voor te bereiden op de winter... Het zijn alweer de voorbereidingen voor het volgende bijenjaar..!! Wij hopen op een meer sociaal jaar... Maar dat ligt aan ons allen...!!! Respecteer elkaar...Volg de pagina.. Wij houden in ieder geval afstand van elkaar... doet u mee??? ...

View on Facebook

P. van Sermondt (voorzitter)