Volwassen opleidingen imker

Uitgangspunten opleiding

De opleiding van onze vereniging kent een aantal uitgangspunten. Dit zijn in willekeurige volgorde;

1. Leren vanuit de praktijk en koppelen aan de theorie
  2. Leren van en met elkaar
  3. Een leven lang leren

Praktische werkvormen

Iedereen leert op zijn eigen wijze. Onze opleiding kent verschillende leerprincipes vanuit de  leerpiramide. Onze opleiders passen diverse werkvormen toe, zodat een ieder zijn eigen weg tot een kwalitatief goede imker weet te vinden.

Opbouw opleiding

Om de basisvaardigheden eigen te maken kent de opleiding systematische werkwijze die niet tijdsgebonden is, maar persoonsgericht. Jij bepaalt zelf met de opleider of je klaar bent voor de volgende fase.

we kennen vier fases met daarbij een aantal kenmerken. Dit zijn;

I. Oriëntatiefase – Tijdens de oriëntatiefase loop je met een andere imker mee. Je ondersteunt, helpt, vraagt en ondervindt het imkeren van dicht bij.

II. De startfase – De startfase kenmerkt zich door het oefenen van de basisvaardigheden.

III. Ontwikkelfase – Tijdens deze ga je steeds meer zelfstandig keuzes maken en deze te verantwoorden (theorie)

IV. Identiteit fase – In deze fase deel jij je opgedane kennis (theorie) en ontwikkel jij je eigen interessegebied.

Wilt u graag een opleiding tot volwassen imker volgen?
U kunt voor informatie contact opnemen met de secretaris; hij kan u alle inlichtingen geven.
Voor een algemene indruk verwijzen we u naar de jeugdopleiding.

Schrijf in je agenda. Als de omstandigheden het toelaten maar de berichten zijn wel erg goed! 10 Juli 2021..!! Landelijke Open Imkerij dag IJsselmuiden/Kampen. afgekort LOI/IJ/K. Ik ben een dag vrij. U ook? Wat zou het mooi zijn elkaar weer te zien. Of je nou een potje honing komt kopen of je komt gewoon omdat je denkt dat jij voor de natuur klaar staat.. Een ieder is welkom. ... Bekijk meerZie minder
Vraag je je wel eens af welke planten natuurlijk voorkomen in jouw woonplek? Met behulp van de webtools Hulp voor Bestuivers en Bloeibogen kun je advies op maat inwinnen voor het verbeteren van de leefomgeving van bestuivers. In beide webtools kun je je eigen locatie kiezen en dan krijg je daarover specifieke informatie over de soorten bestuivers, planten en bloeiperiodes. Zie bloeibogen.nl/ & www.synbiosys.alterra.nl/bestuivers/ ... Bekijk meerZie minder