Onze Bijenvereniging werkt in Kampen en de omliggende dorpen IJsselmuiden, Grafhorst, Wilsum, Zalk, Vollenhove en Genemuiden.

Stadsimkers

Bijenhouden kan in principe overal. Zolang je geen last bent voor je omgeving.

‘Urban Beekeeping’ heeft zijn grondvesten in de grote steden als New York en London. Tussen 1999 en 2012 nam het aantal imkers binnen de stad toe met maar liefst 220%. Sommigen zeggen dat stadsbijen gezonder en productiever zijn dan hun soortgenoten op het platteland. Dit kan te maken hebben met het gebrek aan landbouwgiffen en een grotere biodiversiteit.
In veel steden doen ook bedrijven en instellingen aan Urban Beekeeping. In London staan bijen op bijvoorbeeld Lambeth Palace, London Stock Exchange, Royal Lancaster Hotel en het Natural History Museum. In Australie, Melbourne is een organisatie genaamd Rooftop Honey, waar stadsimkers zich bij kunnen aansluiten. Lees meer op de Wikipedia over Urban Beekeeping.

Ook Kampen met zijn grote, uitgestrekte stadspark en groene zones is bij uitstek geschikt voor StadsImkeren. En vanuit de kleinere dorpen in de omgeving is ook voldoende voedsel te vinden voor de stadsbij.

Op verzoek kan de bijenvereniging een bijenkast in de tuin plaatsen van een belangstellende plaatsen, mits de tuin hiervoor geschikt is. Neem contact op met de secretaris voor meer informatie.

Bijenvereniging Kampen op Facebook

Welkom allen die de Bijenvereniging Kampen en Omstreken een warm hart toe dragen.. Fijn dat er af en toe mensen de facebookpagina toch kunnen vinden... Wat maken we toch een vreemde periode mee.. Afstand houden van elkaar..wat een gedoe.. Het hele imkerjaar houden we nu al afstand en we missen elkaar.. De bijen gaan de winter in..U vraagt zich af nu al? Ja,nu beginnen de dames en heren zich al voor te bereiden op de winter... Het zijn alweer de voorbereidingen voor het volgende bijenjaar..!! Wij hopen op een meer sociaal jaar... Maar dat ligt aan ons allen...!!! Respecteer elkaar...Volg de pagina.. Wij houden in ieder geval afstand van elkaar... doet u mee??? ...

View on Facebook

Contact

Voor opleidingen:
H. Martens, D. Vinke, Wim Selles.

Voor algemene informatie:
C. Oussoren (secretaris).

Overige informatie:
P. van Sermondt (voorzitter)