Onze Bijenvereniging werkt in Kampen en de omliggende dorpen IJsselmuiden, Grafhorst, Wilsum, Zalk, Vollenhove en Genemuiden.

Stadsimkers

Bijenhouden kan in principe overal. Zolang je geen last bent voor je omgeving.

‘Urban Beekeeping’ heeft zijn grondvesten in de grote steden als New York en London. Tussen 1999 en 2012 nam het aantal imkers binnen de stad toe met maar liefst 220%. Sommigen zeggen dat stadsbijen gezonder en productiever zijn dan hun soortgenoten op het platteland. Dit kan te maken hebben met het gebrek aan landbouwgiffen en een grotere biodiversiteit.
In veel steden doen ook bedrijven en instellingen aan Urban Beekeeping. In London staan bijen op bijvoorbeeld Lambeth Palace, London Stock Exchange, Royal Lancaster Hotel en het Natural History Museum. In Australie, Melbourne is een organisatie genaamd Rooftop Honey, waar stadsimkers zich bij kunnen aansluiten. Lees meer op de Wikipedia over Urban Beekeeping.

Ook Kampen met zijn grote, uitgestrekte stadspark en groene zones is bij uitstek geschikt voor StadsImkeren. En vanuit de kleinere dorpen in de omgeving is ook voldoende voedsel te vinden voor de stadsbij.

Op verzoek kan de bijenvereniging een bijenkast in de tuin plaatsen van een belangstellende plaatsen, mits de tuin hiervoor geschikt is. Neem contact op met de secretaris voor meer informatie.

Bijenvereniging Kampen op Facebook

Wij houden onze vingers gekruist.. 10 en 11 juli open landelijke imkerijdagen. Alleen wanneer de omstandigheden het toelaten.🐝🐝🐝 ...

View on Facebook

BijenBlog. Zo heet de blog van Ben Som de Cerff die voor de NBV imkers en geïnteresseerden meeneemt in de dagelijkse praktijk van het imkeren. Leerzaam voor veel imkers, maar zeker ook boeiend voor iedereen die geïnteresseerd is in het bijenvolk of het imkeren. Kijk eens op www.bijenhouders.nl/blog ...

View on Facebook

De NBV organiseert voor haar leden op dinsdagavond 26 januari a.s. een webinar over (beginnende) koninginnenteelt. Naast een lezing over F1 en F2 volken, zullen ook diverse rasverenigingen aan het woord komen.
Leden hebben inmiddels per mail een persoonlijke uitnodiging ontvangen. Ben je lid en heb je geen uitnodiging gehad? Neem dan contact met ons op! Ben je geen lid en wil je toch deelnemen? Die mogelijkheid is er! Als al onze leden de kans hebben gehad zich aan te melden en er nog plek over is. Hiervoor hebben we een speciale wachtlijst. Wil je op deze wachtlijst? Laat het ons dan weten en mail naar secretariaat@bijenhouders.nl
...

View on Facebook

29-12-1920 t/m 29-12-2020 = 100 jaar.

100 jaar bijen in Kampen en omstreken. Wij zijn trots op onze vereniging en hopen dat het voor de bijen een goed jaar wordt, want als het hen goed gaat dan gaat het de imkers ook goed. Het gaat een jaar worden waarbij stil wordt gestaan bij dit jubilea als de omstandigheden dit toelaten.
...

View on Facebook

Contact

Voor opleidingen:
H. Martens, D. Vinke, Wim Selles.

Voor algemene informatie:
C. Oussoren (secretaris).

Overige informatie:
P. van Sermondt (voorzitter)