Tweede imkercafé in teken van mijten en koninginnen

Wijkcentrum Reyersdam vormde het decor van het 2de imkercafé van het seizoen. Het multifunctionele centrum had speciaal wat ruimte weten te maken op een van haar drukke doordeweekse avonden.

Gert Valk en Herman Martens waren voor deze avond gevraagd om hun ervaringen te delen en een gezonde discussie op gang te zetten. Gert mocht de avond starten met het thema koninginnenteelt. Een onderwerp waar Gert zich de afgelopen jaren in heeft verdiept en het afgelopen jaar met succes de cursus heeft doorlopen. Gert die er bekend om staat om niets half te doen, had speciaal voor deze avond een powerpoint in elkaar gezet.

Gert deelde de opgedane kennis en wisselde zijn verhaal af met prachtige foto’s vanuit zijn eigen archief. De eigen ontworpen materialen die Gert gebruikte bij de cursus werkte inspirerend en gaf voldoende stof tot verdieping. Prachtig om te zien dat jonge imkers hun eigen ontwikkeling een boost geven en hun ervaring delen met de rest van de vereniging.

leergierig en aandachtig, onder genot van de heerlijke oliebollen

Een veelvoorkomend thema is het bestrijden van varroamijt. Herman Martens had voor dit onderwerp zich verdiept in oude en nieuwe methodes. Het leidde tot prachtige discussies en mooie ervaringen. Een boeiend onderwerp waar het laatste woord nog niet over gesproken is.

Aansprekende thema’s, de verse oliebollen van Wietse en twee gepassioneerde sprekers, succesfactoren die het tweede imkercafé kenmerken. De eerst volgende imkercafé zal in het teken staan van de nieuwjaarsborrel.

Bijenvereniging Kampen op Facebook

Vanmiddag met eigen ogen een "blik" op de toekomst geworpen.. zie hier de beelden 🐝🐝 ... Bekijk meerZie minder
Bekijk op Facebook

5 days ago

Bijenverenigingkampeneo
Omslagfoto van Bijenverenigingkampeneo ... Bekijk meerZie minder
Bekijk op Facebook
Voor hen die het toch niet meer weten of waren vergeten.. 9 juli wil Wim Sellis u bij zijn bijen welkom heten.. ☕️🐝 ... Bekijk meerZie minder
Bekijk op Facebook

1 week ago

Bijenverenigingkampeneo
Bijenverenigingkampeneo ... Bekijk meerZie minder
Bekijk op Facebook
Nou wat een toevalligheid.. Ook bij stege's erf.. wie kent ze niet is een open dag op 9 juli... U weet ze wel te vinden op de fiets toch?? Wellicht is er ook nog iets te proeven.. appelgebak? koffie?? Of wat denkt u van een heerlijk stukje raat direct uit de kast?? Nou mensen zet hem op.. ... Bekijk meerZie minder
Bekijk op Facebook

Contact

Voor opleidingen:
H. Martens, D. Vinke, Wim Selles.

Voor algemene informatie:
C. Oussoren (secretaris).

Overige informatie:
J. Westendorp (voorzitter)