Bijenvereniging steunt project ‘Duurzaam Kampen’

‘Kampen leuker, eerlijker en schoner maken’. Dat is het thema waarmee de Bibliotheek op zaterdag 9 november aan de slag is gegaan.

De bijenvereniging bracht met een aantal leuke activiteiten biodiversiteit onder de aandacht. Kinderen kregen van de jeugdimkers van de vereniging uitleg over de rol van de Bij en haar omgeving. Voor de vereniging staat de Bij symbool voor een natuurvriendelijke omgeving. Investeer in een groene en kleurrijke omgeving, dan gaat het ook goed met de Bij.

Jacko leerde de belangstellenden de waarde van een evenwichtige en natuurvriendelijke omgeving. Daarna gingen de handen in aarde voor de workshop ‘Guerilla gardning’. Jacko liet menig bezoeker de stand verlaten met een aantal praktische tips, inzicht in drachtplanten en met een glimlach.

Een mooi initiatief van bibliotheek Kampen, die de komende periode voor verschillende doelgroepen in de bibliotheek en stadscentrum activiteiten organiseert. Wat de bijenvereniging betreft is dit een blijvend evenement, die mens en natuur dichter bij elkaar brengt.

Vanmiddag maar eens een blik geworpen op de bijentuin. Her en der enkele toekomstige zaken herkent. Het oogt nog kaal maar met een beetje fantasie? ... Bekijk meerZie minder

Bij deze een recente foto van wat een mooie bijentuin moet gaan worden ... Bekijk meerZie minder
Langzaam maar zeker komen de bijenwerkzaamheden weer op gang. Onze bijen die normaal gesproken op de bijentuin staan zijn aan het overwinteren geweest op andere lokaties. De bijentuin ondergaat een metamorfose op dit moment. Het was al een mooie en nostalgische tuin, ik ben dan ook zeer benieuwd wat de nieuwe look gaat worden. Wanneer een verbouwing aan de gang is heb je als vereniging ook inkomsten nodig. Het prins Bernhard cultuurfonds ondersteund diverse verenigingen. Ook wij worden ondersteund door het fonds. Binnenkort komen er weer nieuwe foto's op de site en gaan wij u op de hoogte houden van het wel en wee op de bijentuin. ... Bekijk meerZie minder