Onze Bijenvereniging werkt in Kampen en de omliggende dorpen IJsselmuiden, Grafhorst, Wilsum, Zalk, Vollenhove en Genemuiden.

Bijenvereniging steunt project ‘Duurzaam Kampen’

‘Kampen leuker, eerlijker en schoner maken’. Dat is het thema waarmee de Bibliotheek op zaterdag 9 november aan de slag is gegaan.

De bijenvereniging bracht met een aantal leuke activiteiten biodiversiteit onder de aandacht. Kinderen kregen van de jeugdimkers van de vereniging uitleg over de rol van de Bij en haar omgeving. Voor de vereniging staat de Bij symbool voor een natuurvriendelijke omgeving. Investeer in een groene en kleurrijke omgeving, dan gaat het ook goed met de Bij.

Jacko leerde de belangstellenden de waarde van een evenwichtige en natuurvriendelijke omgeving. Daarna gingen de handen in aarde voor de workshop ‘Guerilla gardning’. Jacko liet menig bezoeker de stand verlaten met een aantal praktische tips, inzicht in drachtplanten en met een glimlach.

Een mooi initiatief van bibliotheek Kampen, die de komende periode voor verschillende doelgroepen in de bibliotheek en stadscentrum activiteiten organiseert. Wat de bijenvereniging betreft is dit een blijvend evenement, die mens en natuur dichter bij elkaar brengt.

Welkom allen die de Bijenvereniging Kampen en Omstreken een warm hart toe dragen.. Fijn dat er af en toe mensen de facebookpagina toch kunnen vinden... Wat maken we toch een vreemde periode mee.. Afstand houden van elkaar..wat een gedoe.. Het hele imkerjaar houden we nu al afstand en we missen elkaar.. De bijen gaan de winter in..U vraagt zich af nu al? Ja,nu beginnen de dames en heren zich al voor te bereiden op de winter... Het zijn alweer de voorbereidingen voor het volgende bijenjaar..!! Wij hopen op een meer sociaal jaar... Maar dat ligt aan ons allen...!!! Respecteer elkaar...Volg de pagina.. Wij houden in ieder geval afstand van elkaar... doet u mee??? ...

View on Facebook

P. van Sermondt (voorzitter)