Imkercafé bijenvereniging Kampen e.o. kent enthousiaste start

Verdieping, verbreding en verbinding vormden vooraf de uitgangspunten voor het ontstaan van het Imkercafé van de Bijenvereniging Kampen e.o..

7 november was de officiële start en de eerder genoemde uitgangspunten kwamen direct goed tot uiting op deze eerste bijeenkomst. Herman die de avond opende deelde zijn ervaring m.b.t. de voorbereidingen voor het inwinteren en de periode die nu voor ons ligt. Praktische tips en inzichten vanuit de groep maakte er een mooi geheel van.

Voor het thema overbevolking was het Rick, die zijn ervaringen deelde. Nuttig om de verschillende methoden naast elkaar te zien en te horen hoe de effecten zijn .

Conclusie van de avond was dat we als imker nooit uitgeleerd zijn en we door ervaringen te delen tot nieuwe inzichten komen. Een verrijking voor iedere imker. De gezelligheid kregen we er vanavond gratis Bij. In een prachtige ambiance van de Stomme van Kampen en zeer leerzame avond. Wordt vervolgd.

Schrijf in je agenda. Als de omstandigheden het toelaten maar de berichten zijn wel erg goed! 10 Juli 2021..!! Landelijke Open Imkerij dag IJsselmuiden/Kampen. afgekort LOI/IJ/K. Ik ben een dag vrij. U ook? Wat zou het mooi zijn elkaar weer te zien. Of je nou een potje honing komt kopen of je komt gewoon omdat je denkt dat jij voor de natuur klaar staat.. Een ieder is welkom. ... Bekijk meerZie minder
Vraag je je wel eens af welke planten natuurlijk voorkomen in jouw woonplek? Met behulp van de webtools Hulp voor Bestuivers en Bloeibogen kun je advies op maat inwinnen voor het verbeteren van de leefomgeving van bestuivers. In beide webtools kun je je eigen locatie kiezen en dan krijg je daarover specifieke informatie over de soorten bestuivers, planten en bloeiperiodes. Zie bloeibogen.nl/ & www.synbiosys.alterra.nl/bestuivers/ ... Bekijk meerZie minder