Imkercafé bijenvereniging Kampen e.o. kent enthousiaste start

Verdieping, verbreding en verbinding vormden vooraf de uitgangspunten voor het ontstaan van het Imkercafé van de Bijenvereniging Kampen e.o..

7 november was de officiële start en de eerder genoemde uitgangspunten kwamen direct goed tot uiting op deze eerste bijeenkomst. Herman die de avond opende deelde zijn ervaring m.b.t. de voorbereidingen voor het inwinteren en de periode die nu voor ons ligt. Praktische tips en inzichten vanuit de groep maakte er een mooi geheel van.

Voor het thema overbevolking was het Rick, die zijn ervaringen deelde. Nuttig om de verschillende methoden naast elkaar te zien en te horen hoe de effecten zijn .

Conclusie van de avond was dat we als imker nooit uitgeleerd zijn en we door ervaringen te delen tot nieuwe inzichten komen. Een verrijking voor iedere imker. De gezelligheid kregen we er vanavond gratis Bij. In een prachtige ambiance van de Stomme van Kampen en zeer leerzame avond. Wordt vervolgd.

Vanmiddag maar eens een blik geworpen op de bijentuin. Her en der enkele toekomstige zaken herkent. Het oogt nog kaal maar met een beetje fantasie? ... Bekijk meerZie minder

Bij deze een recente foto van wat een mooie bijentuin moet gaan worden ... Bekijk meerZie minder
Langzaam maar zeker komen de bijenwerkzaamheden weer op gang. Onze bijen die normaal gesproken op de bijentuin staan zijn aan het overwinteren geweest op andere lokaties. De bijentuin ondergaat een metamorfose op dit moment. Het was al een mooie en nostalgische tuin, ik ben dan ook zeer benieuwd wat de nieuwe look gaat worden. Wanneer een verbouwing aan de gang is heb je als vereniging ook inkomsten nodig. Het prins Bernhard cultuurfonds ondersteund diverse verenigingen. Ook wij worden ondersteund door het fonds. Binnenkort komen er weer nieuwe foto's op de site en gaan wij u op de hoogte houden van het wel en wee op de bijentuin. ... Bekijk meerZie minder