Pollen onder een vergrootglas

De vijfde Imkercafé van de Bijenvereniging stond afgelopen donderdag in het teken van pollenonderzoek. Een prachtig initiatief van Gert Valk. Pollen uit je honing kunnen detecteren en de enzymwerking bekijken, geven een geheel andere kijk op het product honing.

18 geïnteresseerden vanuit de vereniging reisden donderdag af naar Staphorst, die verwelkomt werden door Ruud Tromp . Na een uitleg over de microscoop, werden de eerste pollen onder de microscoop gelegd. Met een zoekkaart mochten alle leden onderzoeken welke aanwezige pollen zij konden ontdekken.

Even weer in de schoolbanken

Onder de microscoop wordt goed duidelijk dat iedere pol zijn eigen kenmerken heeft. Na het onderzoek werd er nog een korte demonstratie gegeven over enzymactiviteit.

Een leerzame avond die naar meer smaakt.

Wat een heerlijke hobby heb je dan.. ... Bekijk meerZie minder